Levi Dover Sextet: Imaginary Structures

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Imaginary Structures er den canadiske kontrabassist og jazzkomponist Levi Dovers debutalbum. En debut, der lover godt for fremtiden – selv om udgangspunktet for fremtiden er smalt og impressionistisk. Levi Dover har slået sig sammen med trompetisten Lex French, alt saxofonisten Erik Hove, vibrafonisten Olivier Salazar, pianisten Andrew Boudreau og trommeslageren Kyle Hutchins og skaber sammen med dem det komplekse landskab af musik, som byder på elementer af improjazz, progressiv rock og moderne partiturmusik i et post-bop set-up. Landskabet er opstået ud af ambitionen om at konstruere en historie / en collage af musik på baggrund af følelser, drømme, erindringer og forventninger. Jeg vil tro, at målet er nået, for Levi Dover og hans sammensvorne virker fortrolige med hinanden og ambitionen, hvorfor albummet som sådan også virker sammenhængende og stringent. Personligt finder jeg dog, at musikken taler mere til intellektet end til hjertet, kroppen eller følelsesapparatet – hvorfor jeg også har svært ved at give mig hen til den. Musikken får mig til at yde modstand, selv om der f.eks. er flere utroligt flotte soli undervejs. Tiden med de forestillede strukturer bliver lang.

***  /  Three Pines Records  /  46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share