Ginne Marker: Ulteria

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Nordjyske Ginne Marker slog i 2019 hul i lydmuren, da hun udgav debutalbummet, For Seasons to Come. Den talentfulde, unge komponist, guitarist og vokalist fik gode anmeldelser – også af undertegnede – og fortjent fik hun også to Carl-priser; hendes koncerter solgte billetter overalt i landet; og hendes fremtid så lovende ud.

Men som andre musikere, blev også Ginne Marker sat skakmat af Coronaen. Til gengæld fik hun af pandemien – og nedlukningen af samfundet – også uventet tid til at se indad, lede og finde nyt. Og noget af det nye, hun fandt, bliver vi andre nu vidner til i og med, at hun har samlet det på Ulteria, den svære 2’er.

Ulteria placerer i min optik Ginne Marker i det absolut fineste selskab – side om side med internationale singer-songwritere og folk-rock-sangerinder som også har været unge engang – kunstnere som f.eks. Rickie Lee Jones og Melody Gardot. Ginne Marker har, som unge Rickie Lee Jones og Melody Gardot, en særegen vokal, og så er hun en aldeles eminent sangskriver med lyrisk talent og en teknisk ekvilibristisk guitarist med en potentielt stor fremtid.

Når jeg hører stilsikre og unikke numre som ”Titans”, ”Omen” og ”Ulteria” tænker jeg, at Ginne Markers talent – trods hendes hidtidige formåen – er overrumplende. Talentet er måske endda uber tydeligt, når hun som solist fremfører det nye albums mest enkle sang, ”Correlations”. Det nummer er nøgent og rørende og – forekommer det mig – nødvendigt, lige som i øvrigt flere andre numre på albummet. Det er et nummer af den slags, der gør en forskel.

Men helheden, som genremæssigt er et eftertænksomt og originalt miks af folk-rock, akustisk pop og vokaljazz har også alle de krydderier, der skal til for at gøre oplevelsen sanselig. Jeg fatter ganske enkelt ikke, at én person kan besidde så meget talent. Hun har skrabet bunden – både af personlige grunde og som følge af pandemien – og genopstår nu som en fugl Føniks – som et af de åbenlyst største talenter på den danske musikscene i de sidste ti år.

******  /   Giant Birch  /  46 min. / Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share