Mr. Mibbler: Leave Your Thoughts Here

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Mr. Mibbler er en norsk jazztrio bestående af Thom Hell (klaver, bas, guitar og vokal), Vidar Ersfjord (keys, programmering og electronics) og Jørn Raknes (guitar, andre strenge, sav og samples). Og Leave Your Thoughts Here er deres nye (tredje) album – et konceptalbum med ti sammenhængende tracks og ti gæstemusikere, én for hvert af de ti numre. Samtlige numre er betitlet med gæstens navn – åbningsnummeret hedder f.eks. Nils Peter Molvær Meets Mr. Mibbler, det andet nummer hedder Andreas Ulvo Meets Mr. Mibbler og så fremdeles. Blandt gæsterne finder man navne som Knut Reiersrud, Anja Garbarek og Mathias Eick – i alle tilfælde stærke, norske navne, der helt organisk indgår i et godt tænkt, vel udført, sammenhængende og uhyre smukt konstrueret univers. Genremæssigt er musikken fra grænselandet mellem moderne, sfærisk, smooth jazz og ambient elektronisk musik. I flere tilfælde er der noget næsten sakralt over stil og klang – det er der f.eks. i Jørgen Munkeby Meets Mr. Mibbler og Sigmund Groven Meets Mr. Mibbler – og dét er fint. Men helheden! Musikken er fra et til ti gennemført, raffineret og virtuos – som en formstøbt pude, man kan hvile sit hoved på – i ti forskellige vinkler – og hvorfra eksotiske, næsten filmisk forførende drømme kan opstå.

*****  /  NXN Recordings  /  42 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share