Shannon Gunn: On a Mountain

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Shannon Gunn var et af disse sjældent talentfulde og begavede mennesker – hun var smuk, empatisk, favnende og kunstnerisk dyb. Blev kaldt musikernes musiker. Var oprindeligt klassisk pianist, men i størstedelen af sit alt for korte liv og virke – en gudsbenådet jazzsangerinde og underviser. Mange canadiske og amerikanske sangere lod sig således forme af hende. Og det kunne de med god grund gøre, for hendes egen, meget personlige stil som sangerinde var unik. Hendes pædagogiske evner kendte. Kun én ting var hun ikke! Hun var ikke studiemusiker. Indspillede aldrig en plade i eget navn – selv om hun var en afholdt scenekunstner. Og dét er i dag trist for os andre.

On a Mountain ville da heller ikke være blevet til noget, hvis ikke det have været for hendes efterladte mand. Han gik til pladeselskabet med det fantastiske materiale og pianisten Renee Rosnes’ billigelse. Og – ja – her er så en optagelse fra 2002, ni numre – nogle skrevet af Shannon Gunn, andre af navne som Carla Bley, Norma Winstone, Cole Porter, Renee Rosnes og Antonio Carlos Jobim – de fleste arrangeret af Renee Rosnes – og en canadisk/amerikansk besætning bestående foruden Shannon Gunn på vokal af Renee Rosnes på klaver, Neil Swainson på bas, Billy Drummond på trommer, Brad Turner på trompet og Pat Labarbera på tenorsaxofon. Og – ja – optagelserne bekræfter: Shannon Gunn var en brillant, facetteret, næsten magnetisk sangerinde – en unik, dyb og dygtig sangerinde, der præsenterede sig med en meget personlig stil – en sjælden x-faktor. Derfor er et også en fornøjelse at lytte til albummet, sangerinde og det eminente akkompagnement.

*****  /  Cellar Live  /  47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share