Paulina Owczarek & Peter Orins: You Never Know

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den polske saxophonist, Paulina Owczarek, og den franske trommeslager, Peter Orins, mødte hinanden for nogle år siden, da de begge blev inviteret til at tage del i japanske Satoko Fujii Orchestra Berlin. Efter nogle få koncerter og to studieindspilninger skiltes alle, men Owczarek og Orins holdt forbindelsen. De to mødtes igen i nogle få år efter, og i begyndelsen af 2020, da verden begyndte at lukke ned som følge af pandemien, mødtes de to ellers så groundede musikere i Lille, hvor de – i Coronaens skygge – indspillede minimalistiske You Never Know, som snarere er ophobninger af lyd end egentlig musik. Albummet er raffineret, men også voldsomt udfordrende. Det består af lyde skabt på de tos respektive instrumenter, men også på alt muligt andet, forefaldende. Der er lyde, der er optaget tæt på, eller fjernt. Der er rå, industriel energi, knirke- og pibelyde, klokker, rumklang, etc. Og ingen af de to er gået efter vellyd, nostalgi eller romantik. Men efter den rå, uforarbejdede og brutale virkelighed – sammenstødet, sammenbruddet, sindssygen.

***  /  Circum-Disc  /  57 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share