Gustav Piekut: Towards the Flame

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Det er værd at bemærke undertitlen på Gustav Piekuts nye album: Eccentric Piano Works. For undertitlen er meget dækkende for indholdet – den samling af klaverstykker, Gustav Piekut har indspillet og foreviget på Towards the Flame. Det er stykker af henholdsvis Aleksandr Skrjabin og af Rued Langgaard. Stykker, der emmer af oprør og mørke, livslede og voldsom død. Af Rued Langgaard drejer det sig blandt andet om suiten, Afgrundsmusik. Og af Aleksandr Skrjabin blandt andet om Trios morceaux. To ting er fascinerende ved albummet – materialesammensætningen (det dybt betagende match mellem de to martrede excentrikeres værker) og Piekuts forløsning (der er temperamentsfuld og meget direkte, uden unødige heller). Piekut går til værkerne med en på én gang jazzet afslappethed og klassisk disciplin. Og den energi, der opstår ud af det, er forrygende, for den åbner værkerne, der i forvejen er som frisættelser, små lys i mørket. Det hele er teknisk på højt niveau, intelligent kurateret og virtuost udført. Towards the Flame er så absolut et værdigt 2. album fra den unge, danske klaverkomets side.

****  /  Naxos  /  58 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share