Noam Lemish: Erlebnisse

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

refleksionerne / erfaringerne fra miljøskiftet, ytrer sig kunstnerisk. Især når miljøskiftet involverer skift i sprog og kulturkreds. Noam Lemish er jøde, født og vokset op i Israel, men i den sidste halve snes år har han boet i Canada og været en del af det canadisk / amerikanske musikmiljø. Noam Lemish er jazzmusiker, optræder i eget navn og som sideman, men han er også klassisk komponist, skriver kammermusik, og så er han optaget af det flerkulturelle. Det er f.eks. derfor, han har sat sig i spidsen for det israelsk-iranske musik initiativ, I=I, som skal bringe israelske og iranske musikere og lyttere sammen – via kunsten. Og det er derfor, hans musik altid rummer et element af cross-over – musik hentet fra forskellige genrer, traditioner og kulturer. Dét er hans fingeraftryk: han bygger konsekvent og målrettet bro mellem det ene og det andet! Hans nye album med den tyske titel, Erlebnisse, bekræfter blot postulatet. Selv om det er et soloalbum med instrumentalt naturlige begrænsninger, er det et facetteret udspil balancerende mellem det forberedte og det improviserede. Alle numre hedder Erlebnisse (tysk for erkendelse, red.) og er nummererede. I den forstand udgør hvert nummer et element i en helhed, der generelt er godt skruet sammen. Musikken er facetteret, lyrisk og afbalanceret – i momenter skarp, i andre momenter blød og rund. I alle tilfælde vedkommende, rig og dynamisk.

****  /  Eget selskab  /  58 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share