Alex Riel, Bo Stief, Carsten Dahl: Our Songs

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

På det nye album fra Storyville, Our Songs, præsenteres tre af danske jazzmusiks ”grand old men” i en sublimt sammenspil. Nogen af dem er ældre end andre, men alle er rutinerede – trommeslageren Alex Riel, kontrabassisten Bo Stief og pianisten Carsten Dahl – og det med rutinen skal i denne sammenhæng ses som et plus. For samtidig med at de tre er rutinerede, er de åbne, nærværende og i momentet generøst givende. Uanset om de spiller egne kompositioner eller store standards sniger lytteroplevelsen sig ind under huden som en sansning, en følelse, en oplevelse – raffineret, virtuost. Når jeg f.eks. hører trioen versionere Keith Jarrets My Song, Henry Mancinis Moon River eller Victor Youngs Stella By Starlight er det som om, jeg hører en piblende ny kilde springe frem. Vel er Carsten Dahl en innovativt drivende kraft på albummet, men kombinationen af hans klaver og bassen og trommerne – sammenspillet – er det helt særlige ved det. For det gør musikken vederkvægende, varm og blød; bemærkelsesværdig, smuk og melodisk. Musikken rummer en nordisk blåtone og samtidig en legesyg, farverig palet. Det er i virkeligheden dét spænd og den enkelte musikers virtuositet og ro, der giver albummet den tyngde, som det har. Our Songs er fra og med dette øjeblik mine sange – det naturlige leje, som jeg finder livgivende hvile på.

*****  /  Storyville Records  /  43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share