Josh Sinton: b.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

b. er noget så sjældent som et soloalbum for bariton saxofon. Amerikaneren bag – jazzkomponisten og instrumentalisten, Josh Sinton – siger, at optagelserne tog to dage, men forberedelserne 30 år. Og på sæt og vis forstår jeg ham – at hans tilløb må have været langt, for hvordan i al verden skal man som solist på instrumentet skabe en sammenhæng og stringens profil uden at skabe noget for ensartet og endimensionelt? Svaret er ikke enkelt, men Josh Sinton er på mange måder lykkedes med sit forehavende, selv om jeg må sige, at albummet overraskende nok forekommer koldt snarere end varmt, teknisk snarere end hjerteligt, kropsligt, sanseligt. Jeg elsker instrumentet, den dybe klang, stofligheden, men Josh Sinton går en anden vej – den metallisk brutale, den esoterisk klaustrofobiske, synes jeg. Og det gør aflytningen til en teknikalitet eller intellektuel øvelse snarere end en kropsligt, sanselig nydelse. Når dét er sagt, skal det dog tilføjes, at b. fremstår som et gennemtænkt og helstøbt værk med fokus på stilheden og vejrtrækningen og det sfæriske såvel som det klare. I dét fornemmer man de tre årtiers forberedelse.

***  /  Possibility Recordings  /  46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share