Roddy Ellias Free Spirit Ensemble feat. Kellylee Evans: Not This Room

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Det er et ret usædvanligt, men også gennemført flot album, den canadiske jazzkomponist og –guitarist, Roddy Ellias, har skabt sammen med sin kone, forfatteren og sangskriveren, Sandra Nicholls. For én ting er, at de to tilsammen har skabt fundamentet for et bemærkelsesværdigt univers, noget andet er, at det univers får krop og sjæl i kraft af de mange, dygtige kunstnere, der er blevet involveret i forløsningen. Centralt i lydbilledet står selvfølgelig sangerinden, Kellylee Evans, som synger albummets ni, næsten kammermusikalske sange med inciterende snilde. Men afgørende er det også, at Ellias selv spiller akustisk guitar og steel guitar, at Marc Copland sætter så solid en kurs fra sit klaver, Chris Pond fra sin bas og Jose Garcia fra sit slagtøj. De nævnte får følge af guitaristen Justin Orok, saxofonisten Petr Cancura, basfløjtenisten Guy Pelletier, basklarinettisten Richard Page og violinisten Pierre-Yves Martel. Som man vil kunne forstå ud af instrumenteringen, har lyden en mørk tyngde, som farver teksterne i en tilsvarende mørk retning. Generelt er der et vemod, en forunderlig melankoli over såvel kompositioner som tekster. Men det forringer ikke oplevelsen, snarere tvært imod. Not This Room er et album, der fremstår som gennemført, helstøbt og mildt insisterende.

****  /  Eget selskab  /  43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share