Pete Malinverni: On the Town

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Der er udbredt enighed om, at Leonard Bernstein (1918-1990) er en af de betydeligste komponister og musikere i amerikansk musikhistorie. Han skrev masser af klassisk musik – symfonier, operaer, korværker, kammermusik og balletmusik m.m. – men også rytmisk musik – filmmusik, ballader, serenader og musicals. Derfor har han også sat et meget solidt aftryk i the Great American Songbook. Og derfor er der igen og igen musikere, der i dag optræder med, versionerer og indspiller hans musik. En af disse er jazzpianisten Pete Malinverni, der med albummet, On the Town, smukt hylder Bernstein. Albummet er indspillet med en trio, der i øvrigt består af bassisten Ugonna Okegwo og trommeslageren Jeff Hamilton, og dét er altså en trio, der formår at versionere Bernsteins musik med indlevelse, passion og overskud. Når jeg hører trioens versionering af en ballade som I Feel Pretty hører jeg for eksempel boblernes brus i champagneflaskens hals. Malinverni, der har været en integreret del af New York Citys jazzscene i de sidste fire årtier synes, som Bernstein, at have storbyens puls og identitet under huden. Derfor fremstår hans forløsning af Bernsteins materiale også som fortrolig med den oprindelige intention. Og trioens sammenspil? Det er vitterligt et ekstraordinært plus.

****  /  Planet Arts Recordings  /  59 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share