Bernie Senensky Quartet/Quintet: Don’t Look Back

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Jazzpianisten, Bernie Senensky, er et stort navn i hjemlandet, Canada. Her – og andre steder – har han været på scenen i mere end fem årtier og spillet med navne som Chet Baker, Moe Koffman, Elvin Jones og Pharoah Sanders. Men lige så længe har han haft sine egne projekter – som i tilfældet her en kvartet og kvintet bestående af Bob Mover på altsaxofon, Sam Noto på trompet, Neil Swainson på kontrabas og Barry Elmes på trommer. Optagelserne på albummet, Don’t Look Back, er gamle – stammer fra 1989, men har aldrig tidligere været udgivet og viser, at Senensky (nu 77 år) og hans daværende konstellation(er) så absolut var levende og vital. Materialet er for en stor dels vedkommende original, skrevet af Senensky – tilsat enkelte standards i versioneringer, f.eks. Georg Gershwins Who Cares? – og i alle tilfælde kalorierige, klare og legende lette (trods tekniske kompleksiteter). Det her er hard bop. Genretro hard bop uden svinkeærinder, men med åbenlys kærlighed til netop dét. Derfor er det også helt gennemgående en lise at lytte til musikken på det fremadskuende album.

****   /  Cellar Live  /  74 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share