Jami Templeton: The Shape of My Heart

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den amerikanske sangerinde, Jami Templeton, har både p.g.a. en kronisk sygdom og den globale pandemi været væk fra musikscenen i mange år – det er f.eks. næsten fjorten år siden, hun sidst udgav et album. Altid har hun haft the Great American Songbook under huden – selv om hun er uddannet klassisk sangerinde – men da en ven foreslog hende at vende tilbage til musikscenen via den store, amerikanske sangbog slog hun med en vis nervøsitet til. I 2020 og ’21 udvalgte hun elleve sange ud af langt flere; fire musikere blev udvalgt; og et californisk studie booket; og nu er det her så, hendes nye, stilsikre album, The Shape of My Heart, med jazzstandards og popnumre, som Templeton har et nært og meget fortroligt forhold til. Alle elleve sange er blevet iklædt jazzgevandter med arrangøren/pianisten Andy Langham, bassisten Edwin Livingston, trommeslageren Charles Ruggiero og tenorsaxofonisten Joel Frahm, og alle fremstår de intimt insisterende og betydningsladede i Templetons dæmpede udgave. Bedste sang på albummet er i min optik Templetons version af Charles Kelleys, David Haywoods, Hillary Scotts og Joshua Kears Need You Now, som sangerinden Lady A udødeliggjorde for en halv snes år siden. I Templetons udgave er dén sang – som i øvrigt alle de andre ti på The Shape of My Heart – blevet intimt insisterende, smuk og inderlig.

****  /  Eget selskab  /  51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share