Niels Rosing-Schow: A Talk of Our Time

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Niels Rosing-Schow er en af Danmarks mest interessante, nulevende, klassiske komponister. Og det synspunkt bestyrkes kun, når man hører hans nye, tematiske album, A Talk of Our Time, som hvad angår harmoni, klang og farverigdom fremstår gennemarbejdet og noget nær formfuldendt. På albummet hører man tre koncerter og to ensembleværker, som tager afsæt i ophavsmandens bekymring for miljøet og menneskets fremtid – og afsæt desuden i ophavsmandens tidlige interesse for improvisation. Værkerne står skarpe hver for sig, men også som samlet hele, og vel hører man inspiration fra navne som Gérard Grisey, Tristan Murail og Iannis Xenakis. Men også en særegen, stilsikker og innovativ, nordisk originalitet, som er fascinerende, respektindgydende. På sæt og vis balancerer Rosing-Schows musik i passager mellem den klassiske musik og jazzen – det gælder f.eks. i første sats til Episodes from a Concerto. Heri formår Athelas Sinfonietta Copenhagen under ledelse af Jean Thorel og saxofonisten Jeanette Balland, fløjtenisten Hélène Navasse og pianisten Manuel Esperilla at bruge farver fra hele paletten – at skabe musik, der nok tager afsæt i nodeark og arrangementer, men som også virker som resultatet af øjeblikkelige indfald. Det er nuancer, facetteret og meget betagende.

****  /  Dacapo Records  /  71 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share