Gangar: Tre danser

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Folkrock. Det er, hvad EP-debuterende, norske Gangar står for. Uforfalsket, rå og brutal folkrock. Bag Gangar står Mattias Thedens (violin og Hardanger violin), Oskar Lindberget (saxofon), Richard Max (elektrisk guitar), Jonas Thrana Jensen (elektrisk bas) og Henrik Dullum (trommer). Og forestil dig lige det: en kombination af violinbaseret, træskoklædt folkemusik og hård, guitarbaseret garagerock. For det er hvad Gangar byder på. Og jeg må sige, at kombinationen – gruppens helt særegne cross over – er virkelig medrivende. Især lader jeg mig rive med af debut-EP’ens første nummer, Fjellets melodi, som helt tydeligt er et (nyt og originalt) stykke folkemusik (måske inspireret af Hoven Droven), men vel at mærke udsat for en massiv vægt af guitarer og trommer, der sender tankerne i retningen af en gruppe som AC/DC. Kombinationen er forrygende. Og forekommer oven i købet helt naturlig, hvorfor jeg også glæder mig til at høre den norske gruppe album-debutere en gang i (håber jeg) nær fremtid.

****  /  Heilo  /  11 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share