Cool Sweetnes Sextet: Shoehorn Shuffle

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Cool Sweetness Sextet er et dansk jazzorkester under ledelse af trombonisten Anders Jacobsen. Sammen med trompetisten Mårten Lundgren, saxofonisten Jens Søndergaard, guitaristen Pelle von Bülow, bassisten Ole Skipper og trommeslageren Aage Tanggaard kaster han sig ud fra klippen i en gang swingjazz eller shuffle eller cool jazz, som denne afart af swingjazzen også hedder. Det er musik, som man ofte hørte på den amerikanske vestkyst i 1950’erne. Her – bare i en raffineret, teknisk opdateret og kunstnerisk overskudsbetonet manér. Alle kompositioner er solide, og det samme er arrangementerne (som alle skyldes Anders Jacobsen). Det hele emmer af overskud, livsglæde og humor. Af en uhøjtidelig, men også stilsikker tilgang til materialet. Der er en konstant leg blæserne imellem. Og den leg styrkes bare af, at guitaren hiver og slider i materialet, i elastikken, i helheden. Bedst finder jeg dog den langsomme ballade, Wintersaga, for heri er der en særegen ro, en lænen sig tilbage – en attitude, der emmer af skønhed og sanselighed.

****  /  Storyville Records  /  51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share