Ron Ledoux Quartet: A Stone’s Throw Away

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Der er ofte noget potentielt forrygende over guitarbaseret jazz. Således også i tilfældet her. De to canadiere – guitaristen og komponisten Ron Ledoux og bassisten og arrangøren Gilbert Joanis har i hvert fald skabt elleve medrivende, nye numre.

A Stone’s Throw Away er Ledoux’ debutalbum, men det niveau han og kvartetten – der i øvrigt også består af Paul Shrofel på keys og Rich Irwin på trommer – lægger ud med gør ikke bare den øjeblikkelige lytteoplevelse intens, det lover også godt for fremtiden.

For Ledoux og Joanis har ikke bare skabt nogle solidt swingende jazznumre, kvartetten som helhed gør også materialet levende, vitalt og vibrerende. Især må Ledoux’ egne guitarriffs fremhæves – de emmer af autoritet og fortrolighed med instrumentet. Og når de understøttes af eksempelvis Shrofels anslag på diverse keyboards, så river og flænser det i én. Et nummer som Youngins er et godt eksempel. Nummeret er på sin vis enkelt, men man rives med ind i ornamenterne, krinkelkrogene, facetterne.

Og det finder jeg unægteligt glæde ved.

***  /  Eget selskab  /  61 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share