Concerto Copenhagen: Armonico Tributo

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Georg Muffat (1653-1704) er en fransk / tysk organist og komponist, som af uransagelige grunde er gået i (de flestes) glemmebog(en). ”Uransagelige grunde”, fordi hans barokmusik er så facetteret, så varieret, så virtuos – ja, så overvældende smuk, på én gang enkel og detaljerig, at han burde have været uforglemmelig. Alle de nævnte aspekter i hans musik er særligt klare og tydelige på denne samling af sonater, Armonico Tributo, som barokorkesteret, Concerto Copenhagen – under ledelse af Lars Ulrik Mortensen – har indspillet for Berlin Classics. Albummet ligger åbenlyst i forlængelse af Concerto Copenhagens forrige album, Times of Transition, der rummede musik af Bach og Haydn – og dét både hvad stilart, forløsning og produktion angår. Times of Transition var et mesterligt album, og det samme er Armonico Tributo, hvorfor jeg også håber, at Concerto Copenhagens reminder om Muffat bliver opdaget og hørt over den ganske verden. Det danske orkesters indsats er i hvert fald respektindgydende smuk og sanselig.

*****  /  Berlin Classics  /  60 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share