Guillaume Vierset & Harvest Group: Lightmares

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den belgiske jazzguitarist, Guillaume Vierset, er en af sit hjemlands store inden for sit felt. Hans kompositioner er stilsikre, åbenlyst jazzede, trækker nok på folkemusikkens enkelthed, men er også inspireret af rockmusikkens rytmik og pondus. I realiteternes verden er Vierset åben overfor mange genrer og subgenrer, mange lydflader og set-ups. På det nye album, Lightmares (med Harvest Group: Mathieu Robert på sopransaxofon, Marine Horbaczewski på cello, Yannick Peeters på kontrabas og Yves Peeters på trommer) er det da også det enigmatiske, det atmosfæriske, balancen mellem det drømmende og det reale, han søger at sætte lyd til. Vel at mærke med afsæt i en suveræn teknik og en sikker sans for det dragende, daggryet, tusmørket, skyggerne, lyset. Musikken er organisk, sanselig, dragende. Som fortællinger fra steder, der overvejende henligger i en let form for mørke, som både kan gemme på noget frygteligt og noget favnende. Meget sigende har numrene titler à la Wake Up / Sleep og Sunrise / Sunset og Sleep / Wake Up. Vi befinder os der, på skillepunktet, på vej ind i eller ud ad en drøm, der f.eks. i et nummer som Sunrise, sender associationerne i retningen af Danmarks Jakob Bro og hans musik.

****  /  Igloo Records  /  32 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share