Nikola Bankov: Dream Chaser

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den slovakiske (og i Danmark bosiddende) jazzsaxofonist, Nikola Bankov, har med Dream Chaser skabt et pågående, musisk univers, der genremæssigt må betegnes som ekspressiv fusion – om end musikken også i momenter læner sig op ad den elektroniske musik, rockmusikken og rappen.

Selv om Bankov har vundet en dansk DMA Jazz, er han ganske ung, kun 23 år, men han er åbenlyst også et talent, og så er det endda lykkedes ham at få et forbillede / gæsteikon med på sit nye album – nemlig den amerikanske trompetist, Randy Brecker. Uvist af hvilken grund er de to numre, hvorpå Brecker medvirker, nogle af albummets bedste – titelnummeret, Dream Chaser, og det afsluttende nummer, In The Zone, er decideret kvalitetsmarkører.

Alle otte numre er originale, skrevet af Bankov. Men udover Bankov, Brecker og bandet – der består af guitaristen Jonas Gravlund, keyboardisten August Korsgaard, bassisten Jens Mikkel Madsen og trommeslageren John Riddell – medvirker også gæsterapperen Blacc El, og det nummer, hvorpå han medvirker, Soul Purposes, er tilsvarende godt.

Mest afgørende er det dog, at albummet som helhed – trods facetter – er stilistisk sammenhængende.

****  /  AMP Music & Records  /  35 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share