Ana Silvera: The Fabulist

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Hun albumdebuterede for godt 12 år siden – den britisk/portugisiske singer-songwriter, multiinstrumentalist, komponist og vokalist, Ana Silvera – og nu udsender hun så sit tredje album – efter debuten, The Aviary, fra 2012, og live-albummet, Oracles, fra 2018. Det nye album, The Fabulist, er i enhver forstand bevægende. Genremæssigt er musikken på det, som vanligt i tilfældet Ana Silvera, en moderne form for lyrisk folk med elementer af jazz og enkel pop. Hvilke kunstneriske forbilleder, Silvera måtte have, står ikke klart – men bud kunne være Joni Mitchell, Rickie Lee Jones og Imogen Heap. Fabulerende The Fabulist er på mange måder formfuldendt – tekstuelt såvel musisk og produktionsteknisk. Albummet er produceret af den prisvindende multi-instrumentalist, Gerry Diver, og med på albummet er udover ham og Silvera – på vokal Alan Hampton, kontrabas Jasper Høiby, guitar Adrian Lever, cello Graham Coe, trommer og slagtøj Pete Flood og fløjte Rosanna Ter-Berg. Kombinationen af Silveras og de øvriges kvaliteter udmøntes i et respektindgydende, stærkt magnetisk og sanselig smukt værk, som vitterligt fortjener opmærksomhed, roser og priser. Sangene er nemlig betydningsladede, de forekommer væsentlige og er alle rundet af autenticitet. Og altså – kvalitet. Det hele forekommer enkelt og dog facetteret.

****  /   Eget selskab  /  36 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share