Yannick Rieu Génération Quartet: Qui Qu’en Grogne

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Han er af Down Beat Magazine blevet udråbt som et af de tyve største saxofontalenter i verden. Han har for sit virke blandt andet modtaget den prestigiøse Oscar Peterson Award. Og ret skal være ret – at dømme efter præstationen på hans nye album, Qui Qu’en Grogne, så fortjener han hæderen. Yannick Rieu har selv skrevet alt materialet på albummet og forløser det fornemt med Génération Quartet, som i øvrigt består af pianisten Gentiane Michaud-Gagnon, bassisten Guy Boisvert og trommeslageren Louis-Vincent Hamel. Sammen fremelsker de fire musikere et moderne jazz-univers, som veksler mellem balladerne og den mere formstærke hardbop. I min optik er det dog de mere vemodige og stilfærdige ballader, der fungerer bedst – numre som Song Sisters og Time Is, Life Was emmer for eksempel af ro, overskud og leg. Ikke dermed sagt at man kommer i tvivl om seriøsiteten og tyngden, men seriøsiteten udfoldes med en til tider skæv, til tider uhøjdtidelig lethed. I momenter oplever jeg dog, at det hele udvikler sig lidt for meget til pudekamp. Det gør det for eksempel i nummeret, Riff Droite, som snarere taler til mit intellekt end mit hjerte.

****  /  Yari Productions  /  45 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share