Sophia HP: Carry On

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE:

Mest af alt får jeg lyst til at sige: ”Carry On”. For så lovende og stilsikker forekommer Sophia HP’s debutalbum mig at være, at jeg kun kan ønske mig mere fra hendes side.

Vel har hun det ikke fra fremmede – hendes far er Niels HP, hendes mor Veronica Mortensen, hendes morfar Allan Mortensen – tre markante sangere. Men selv er Sophia Hänninen Pedersen altså kun 23 år. Og nok er hun faldet i gryden som barn, nok er hun i det daglige omgivet af musiske hoveder på studiet på Det Jyske Musikkonservatorium, men Carry On er ikke bare et ungt talents lucky shot, men det fine resultat af en allerede stilbevidst og stilsikker singer-songwriters gennemtænkte valg og fravalg.

Hun har selv skrevet og arrangeret alt, og så har hun live raffineret sit materiale sammen med sit band – som foruden sangerinden selv tæller Frederik Kruse på guitar, (broderen) Elias HP på bas, Rasmus Dahl på klaver og Gustav Ibsgaard på trommer.

Det, der gør lytteoplevelsen så forfriskende intens, er, at teksterne er så vedkommende, at kompositionerne er så stilsikre, at det akustiske sammenspil er så perfektioneret – at musikken i det hele taget er så rundet af autenticitet, sanselighed og stoflighed. Sophia HP’s vokal er i sig selv unik, ja, magnetisk, men når den svøbes ind i lyden af især Frederik Kruses nonchalante slideguitar og Elias HP’s bløde bas synger englene med. Sophia HP albumdebuterer således med charme og styrke.

Albummet åbner med de to singler – numrene ”Hilltop” og ”Could You Try?” – som begge er fine størrelser, der fortjener airplay og opmærksomhed. Genremæssigt befinder de to numre sig i feltet mellem singer-songwriting, folk, country og pop. Især den akustiske indpakning, stilen og tempoet – og vokalen – gør blandingsproduktet godt.

Vel er der numre, som læner sig op ad det kedsommelige, men altovervejende er Sophia HP’s debutalbum stilsikkert; lovende; bemærkelsesværdigt; imponerende. For altovervejende har hun styr på virkemidlerne, redskaberne, teknikkerne. Og hertil: Hun har noget på hjertet. Og formår at formidle dette med autenticitet, sanselighed og stoflighed.

****  /  Gateway Music  /  38 min. / Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share