Stefan Orins Trio: October 11

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Fransk/svenske Stefan Orins Trio er nok hjemmehørende i det nordlige Frankrig, men trioen retter sit blik mod Norden, og dét farver musikken. Trioen, der består af Stefan Orin på klaver, Christophe Hache på kontrabas og Peter Orins på trommer, spiller således en form for instrumental jazz, der tydeligt er inspireret af den nordiske blåtone. Trioen rundede sidste år de første 25 år som aktiv, og ”fødselsdagen” fejrede den med en koncert på Tourcoing Jazz Festival. Det er optagelser fra den koncert, der udgives nu. Materialet på October 11 består af kompositioner fra trioens første album (fra 2004) – numrene Natt Resa og Fjell Luft – men også af nyere materiale og af et enkelt helt nyt nummer, The Hindu. Sidstnævnt er inspireret af utallige besøg i Indien. Udover at fejre sig selv, hylder trioen med nummeret, Pétales au Vent, helt specifikt den buddhistiske filosof, forfatter og mentor, Daisaku Ikeda, som 11. oktober 1961 – altså 60 år tidligere – for første gang satte fod på fransk jord. I den forstand hylder trioen med live-albummet flere navngivne personer og traditioner. Og konstant på nærværende vis, med et organisk og dynamisk drive, der klæder musikken.

****  /  Circum-Disc  /  50 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share