RedGreenBlue: The End and The Beginning

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den amerikanske jazzkvartet, RedGreenBlue, albumdebuterer med The End and the Beginning – et særegent album med bare to lange numre, hvoraf det ene hedder The End og det andet The Beginning. Begge numre er på mere end tyve minutter, og begge er minimalistiske og elektro-akustiske, groove-baserede og improviserede, næsten avantgardistiske forløb. Kvartetten bag musikken består af Paul Giallorenzo på synths, elektronik og orgel, Charlie Kirchen på bas, Ryan Packard på trommer og elektronik og Ben LaMar Gay på elektronik. Og deres musik? Den er på sæt og vis både let tilgængelig og meget kompleks. Ikke intellektuel. Heller ikke prøvende. Men næsten konkret, i momenter industriel (det gælder især The End), i andre momenter næsten neoklassisk. Uanset hvad er den hele vejen igennem fint afbalanceret mellem det akustiske og det elektroniske. Personligt foretrækker jeg den mest elektronisk/industrielle del af musikken, som i momenter (i tilfældet The End) antager en næsten sakral form. Lydbilledet er stort og åbent, udtrykket stærkt billedskabende.

***  /  Astral Spirits  /  44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share