Maniscalco / Bigoni / Solborg: Canto

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Sammenspillet mellem den italiensk pianist Emanuele Maniscalco, den italienske alt- og tenorsaxofonist Francesco Bigoni og den dansk/argentinske guitarist Mark Solborg er eminent. Det har de tre tidligere demonstreret – på albummene Foil og S/T – og de gør det endnu engang på det aktuelle album, Canto. Musikken herpå er som afdæmpede stemninger, lyriske rundgange, mørke landskaber, sakrale riter. Den balancerer nænsomt mellem den sfæriske jazz, den elektro/akustiske musik og kammermusikken. Og gør det så overbevisende smukt og roligt, at det er betagende. De tre musikere er således helt utvetydigt et godt match kunstnerisk. De bidrager alle – som komponister og instrumentalister. De udviser ærbødig respekt for hinanden. Og aldrig angst for selv at udtrykke sig. Derfor rummer det luftige udtryk også en forunderligt magnetisk kraft, der tiltrækker – blidt. Og bliver udtrykket endelig mere sammensat og kantet, som f.eks. i nummeret WigWag, så lever jeg med det, for sindet og sanserne er forinden åbnet op.

****  /  ILK Music  /  45 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share