Various Artists: Lefto presents Jazz Cats vol. 2

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Folkene bag det belgiske label, sdban ultra, er besat af (og praktiserer det) at udgive hot og groovy jazz – med afsæt i den belgiske jazzscene. Og at dømme efter serien, Jazz Cats (som ganske vist kun består af to opsamlinger indtil videre) er der meget af den slags jazz i Belgien – vel at mærke af virkelig høj kvalitet. Materialet på opsamling nummer 2, som hermed udkommer, er samlet af den kendte, belgiske dj, Lefto. Ligesom restauratør Raymond Visan og dj og indretningsarkitekt Claude Challe i Frankrig har skabt en anerkendt serie af opsamlingsalbum med loungemusik (under titlen, Buddha Bar), har Lefto påbegyndt det, man kunne kalde en belgisk pendant – blot er der i det belgiske tilfælde tale om musik med et mere udtalt drive, et højere tempo, et dybere groove og et generelt større islæt af elektronisk musik. På vol. 2 indgår 15 forskellige konstellationer med hver deres take på groovy jazz. Nogle selvfølgelig med mere finesse end andre. Størst fornøjelse har jeg ved at lytte til M. Chuzi med nummeret Tzatziki, Boombox Experiments med nummeret Miscellaneous og ECHT! med nummeret Parakeet. Men helt generelt er kvaliteten høj og trangen til at spille højt naturlig.

****  /  sdban ultra  /  69 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share