Johanna Borchert: Amniotic

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den tyske komponist, pianist og sangerinde, Johanna Borchart, står med ét ben i Tyskland, hvor hun er født, og et andet i Danmark, hvor hun er uddannet (på Rytmisk Musikkonservatorium i København) og nu igen bor. Med afsæt i København har hun været med i enestående ensembler som Little Red Suitcase og Schneeweiss & Rosenrot, men hun har også spillet med mange andre og f.eks. for sit første album i eget navn, FM Biografy fra 2014, modtaget den prestigiøse ECHO Award. Hendes nye (tredje) album i eget navn, Amniotic, kunne lige så vel modtage en ECHO, for niveauet er i enhver forstand højt. Hun har indspillet albummet sammen med Mika Forsling (elektronik), Peter Bruun (trommer) og Simon Toldam (synths) – og det er jo alle dygtige musikere – men centralt i min oplevelse af musikken på Amniotic står Johanna Borchert selv – som komponist, pianist og vokalist. Hendes performance udi de tre sportsgrene er respektindgydende, magisk, sine steder mystisk / dramatisk, sine steder ligefrem og lige på. Som værk, som æstetik er Amniotic chokerende, overraskende, imponerende. I momenter næsten sakral, i andre næsten symfonisk rockende – et nummer som Faster than Light minder f.eks. om nogle af de tidlige Genesis-numre. Men Joanna Borcherts force er, at hun – både som komponist, pianist og sangerinde – reelt står tilbage som innovativ og kreativ, original og visionær, teknisk kapabel og kunstnerisk rig.

*****  /  Yellowbird Records  /  48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share