Fini Høstrup: Shade

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Fini Høstrup er en mand, der ikke gør meget væsen af sig. Men han er en erfaren herre, født i 1949. Han har fra barnsben spillet klaver og trompet. Men det er som kapelmester og komponist (primært for teater, film og TV) han især har gjort sig gældende. Nu har han imidlertid begået endnu et album – endda et soloalbum – formodentlig som en form for beskæftigelsesterapi under / efter Corona-nedlukningen af samfundet. Albummet rummer syv reflektoriske suiter eller musikstykker – alle fra randområdet mellem komposition og improvisation – og alle har en næsten meditativ, melankolsk og / eller nordisk blåtone i sig. Ifølge kunstneren selv er suiterne en bevidst refleksion over det livslange og intime forhold til klaveret. Selv om Høstrup på omslagsfotoet ser bister ud, så er musikken ikke bister, snarere tværtimod. Den er vemodig og netop reflektorisk. Og mild. Man fornemmer de mange års tyngde og en samtidig lethed, en kunstnerisk åbenhed og glæde, som klæder den facetterede musik umådelig meget. Især et musikstykke som Hope har en guddommelig kant.

*****  /  Gateway Music  /  42 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share