Xiomara Torres: La Voz del Mar

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den columbianske sangerinde, Xiomara Torres, dedikerer sit nye album, La Voz del Mar, til lærermesteren, multiinstrumentalisten, Diego Obregón (1971-2020) – en mand, der fik  stor betydning for den afro-columbianske musik og dens udøvere på Columbias Stillehavskyst. Som Obregón er Torres fra Guapi. Og som han er hun optaget af de særegne traditioner, der over tid udviklede sig i hendes del af Latinamerika og helt specifikt, Columbia. Hun er selv ud af en musisk familie og har over tid raffineret sin omgang med genrer som currulao, juga og bunde, samtidig med at hun virtuost har formået at iblande mere moderne genrer eller strømninger som salsa, bolero, cumbia og vallenato. Ergo er sangene på hendes nye album vidtfavnende, glædesfyldte, medrivende. De fleste af sangene er traditionelle, folkloristiske størrelser, men omarrangeret af Dan Neville og håndteret på uventet vis af Xiomara Torres og de medvirkende musikere: blandt andre John Benitez, Edmar Castañeda, Wayne Wallace og John Santos. Eneste egentlige fadæse er, at også The Beatles’ Let it Be er blevet omarrangeret og iklædt nye gevandter. Dét klæder ikke albummet som sådan!

****  /  Patois Records  /  43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share