Deb Rasmussen: Unspoken

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den canadiske sangskriver og jazzvokalists nye album, Unspoken, er som mange andre nye udgivelser i disse måneder blevet til under Corona-pandemiens nedlukning og ufrivillig isolation. Deb Rasmussen fandt således i sin isolation tilbage til sangskrivningen og numrene på Unspoken er de endelige resultater – nye, originale sange skabt i et kompositionelt samarbejde med hendes ”legekammerat” gennem mange år, pianisten Jon Day eller nye bearbejdninger af standards, som vi alle har kendt i årtier. Desværre, må jeg sige, er de bedste sange på Unspoken er disse bearbejdede standards (snarere end de originale sange). Allerstærkest står Deb Rasmussens swingende versioneringer af (og Jon Days arrangementer over) Richard Rodgers og Lorenz Harts It Never Entered Into My Mind og af Jimmy van Heusens og Eddie DeLanges Darn That Dream – om end også hendes originaler, Swept Away og My Best To You er sanseligt smukke og stilsikre størrelser. Problemet er, synes jeg, at hendes egne sange bliver lidt for konventionelle eller pæne. Men – håret i suppen til trods – dette er altså et gennemført og stilsikkert, fint og værdigt swingende vokaljazzalbum.

***  /  Eget selskab  /  44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share