Colin Fisher / Mike Gennaro: Tactile Stories

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Multiinstrumentalisten Colin Fisher og trommeslageren Mike Gennaro er to markante figurer på den canadiske scene for eksperimenterende, improviseret jazzmusik / freejazz / avantgarde. Deres nye, fælles album, Tactile Stories, bekræfter bare, at deres trang til at eksperimentere er intakt. De fire lange ”musikstykker” på albummet er ekspressive, frie og impulsive, til tider voldsomme og har i lange stræk mere karakter af skitser end egentlig musik. Det er som om, de to prøver hinanden af. Som om de tøver, angriber og forsvarer på skift. Som om de ikke finder eller for den sags skyld forsøger at finde ro og harmoni. Derfor er det også en krævende opgave at lytte til deres fælles album. Det taler til hjernen snarere end hjertet. I bedste fald til sanserne – høresansen og sansen for at se og høre en mening med det hele. I momenter får ”musikken” karakter af noget cinematisk – det kan være som bier fanget i et syltetøjsglas – febrilsk flagren og sammenstød med glasset. Og selv har jeg det sådan – uanset om jeg er bien eller den, der ser på bien – at jeg i længden bliver træt. Tactile Stories er i den forstand udmarvende.

**  /  Cacophonous Revival Recordings  /  56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share