Columbia Icefield: Ancient Songs of Burlap Heroes

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Der er noget forunderligt ved, at jazzkomponisten / -trompetisten, Nate Wooley – som er nøglefigur i den avantgardistiske, amerikanske kvartet, Columbia Icefield, i juli måned udsender et forfrossent vinteralbum som Ancient Songs of Burlap Heroes. Musikken på albummet er nemlig som den canadiske gletsjer, der har lagt navn til ensemblet – kold, vild og frygtindgydende. Man kan faktisk godt tillade sig at stille spørgsmålstegn ved, om det overhovedet er musik. Og dog. Selvfølgelig er det det. Men melodisk er musikken ikke. Den er tvært imod som lydlandskaber, skiftende vindretninger, uhyre vanskelig tilgængelig – som islandskabet: på én gang fascinerende, forunderlig og farlig. Man kan let fryse til is – selv i juli måned – når Nate Wooley sammen med guitaristen Mary Halvorson, steelguitaristen Susan Alcorn og trommeslageren Ryan Sawyer (foruden gæstemusikerne: violinisten Mat Maneri og el-bassisten Trevor Dunn) bryder isen og afdækker gamle aflejringer i nye mønstre. Ancient Songs of Burlap Heroes er således vild avantgardejazz. Jazz gentænkt eller genopfundet. Til tider i strømførende afart. Til andre tider i akustiske skitser til noget, der kunne kaldes musik. Musikken er konstant spændende, men altså også lige så konstant krævende.

***  /  Pyroclastic Records  /  56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share