Frank Kimbrough: Frank Kimbrough 2003-2006

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den amerikanske jazzpianist, Frank Kimbrough, døde i 2020 i en alder af bare 64 år – efter et mindeværdigt liv med masser af frugtbare samarbejder. I de senere årtier spillede han for eksempel med Dewey Redman, Paul Motian, Paul Bley og Lee Konitz; i mere end 25 år indspillede og turnerede han med Maria Schneider Orchestra (også når hun turnerede med David Bowie; og så var han med til at skabe The Jazz Composers Collective. Men, nu er han altså død, efter et meget produktivt årti, og hans minde ærer Palmetto Records (som har udsendt flere af hans album i de senere år) ved at udsende dette dobbeltalbum – et genoptryk af henholdsvis Lullabluebye (fra 2003) og Play (fra 2005). Førstnævnte er indspillet sammen med bassisten Ben Allison og trommeslageren Matt Wilson, sidstnævnte med bassisten Masa Kamaguchi og trommeslageren Paul Motian. Og, som man selv kan forvisse sig om – det er to trio-konstellationer, der er lig kunstnerisk gehør og teknisk snilde. Som kapelmester og pianist står Frank Kimbrough suveræn, favnende og med klar retning i sit spil. Det er en fornøjelse at høre og derfor også trist, at der ikke bliver mere at høre. Numre som You Only Live Twice (skrevet af John Barry), Eventualities og Beginning (begge skrevet af Kimbrough selv) og ville jeg gerne have hørt flere af.

*****  /  Palmetto Records  /  108 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share