Chantal Chamberland: Soirée

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den fransk/canadiske jazzguitarist og –sangerinde, Chantal Chamberland, har udsendt otte album i eget navn. Et af disse (det sjette), Soirée (fra 2014), genudsendes nu i en deluxe udgave på hybrid SACD – og naturligt nok er lyden eminent. Derfor fremstår Chantal Chamberlands vokal også ekstraordinært tryllebindende. Den er krystalklar, dragende. Materialet på albummet er franske chansons – klassikere som Besame mucho, Dis moi, Je Te vois, Gran Torino og Vous qui Passez sans me voir. Disse sange er af gode grunde blevet klassikere. De er romantiske, varmblodige og dybfølt vedkommende. Men i Chantal Chamberlands personlige, karakteristisk bløde håndtering bliver de alligevel mere dybfølt vedkommende. Da sangerinden til og med er omgivet af sublime musikere bliver resultatet derefter. At lande i Soirée er som at lande i en blød silkesag, som omslutter kroppen og smyger sig over huden. Alt er delikat, raffineret og gribende, hvorfor Chantal Chamberland og disse franske chansons også bør opdages udenfor de fransktalende lande i verden.

*****  /  Evo Sound  /  61 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share