Number Junky: Earth Matters

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Guitaristen, komponisten og kapelmesteren, Kristian Borring, er dansker, men han bor for nuværende i Australien, og hans trio, Number Junky, har base der, i storbyen Perth. Sammen med de to australiere – bassisten Zac Grafton og trommeslageren Peter Evans – har Borring nu udsendt sit sjette album, det første med Number Junky. Og flere ting er slående, når man lytter til musikken på Earth Matters: 1) Kristian Borring er virkelig en god guitarist; 2) han har i Grafton og Evans fundet to hippe og teknisk kapable medsammensvorne; 3) Borring kan oven i købet komponere, så både det melodiøse og teknisk komplekse bliver en lise (han er optaget af skæve taktarter og ikke-isokron metrik); og 4) han kan tilføre såvel egne (otte) kompositioner som Charlie Parkers (to ikoniske størrelser – Segment og Cheryl) en kant og nerve, der er dybt fascinerende, ja, gribende. På tre numre optræder den cubansk/amerikanske pianist Fabian Almazan. Og egentlig fremstår disse tre numre som de mest helstøbte. Det er som om Alamazans klaver samler udtrykket. Borring, der tydeligt er inspireret af navne som Pat Metheny, Kurt Rosenwinkel, Mike Moreno og Gilad Hekselman, kan anbefales at udvide det i forvejen skarpt tilskårne udtryk, næste gang han skriver musik, arrangerer og går i studiet.

****  /  Cool it! Records  /  60 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share