Azur Azur: Noget blåt

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den danske trio, Azur Azur, albumdebuterer med Noget blåt. Men kvaliteten af den musik, kontrabassisten Frederik Mensink, pianisten Jonathan Fjord Bredholt og nøgleharpenisten Rasmus Brinck med albummet bringer til torvs, indikerer, at de tilsammen har mange timer bag sig. Deres kunstneriske udtryk er således meget stilsikkert og fængende, genremæssigt indenfor rammerne af det, man vil kalde et miks af moderne, nordisk folk og jazz. Musikken er melodisk, klangfuld og dynamisk. Og dog en anelse kølig. Ikke reserveret, men i overensstemmelse med isolationens konfrontation, melankolsk. Trioen er klart traditionsbevidst, i kontakt med den nordiske folkemusik, men også i momenter optaget af improvisationens kunst. Indenfor den ramme hører jeg i momenter, at de tre har hentet inspiration hos eksempelvis Jan Johansson. Men de er også klart sig selv, sublime skabere af nye, varme heller indenfor kvarttonernes verden. Jonathan Fjord Bredholts andel i musikken genkender man fra et andet, dansk orkester, nemlig Hvalfugl. Nogle vil måske endda genkende Rasmus Brincks andel i musikken fra det dansk/svenske orkester, Tailcoat. Under alle omstændigheder er Azur Azurs albumdebut prisværdigt helstøbt, sanselig og smuk.

****  /  Eget selskab  /  46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share