Anders Koppel & Henrik Dam Thomsen: Gently

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Organisten Anders Koppel og cellisten Henrik Dam Thomsen har arbejdet sammen i mange år, men som duo pladedebuterede de først for to år siden med anmelderroste Still Life.

Anders Koppels baggrund er i poprocken såvel som i jazzen og den moderne partiturmusik – men mest kendt er han nok for sin medvirken i grupperne Savage Rose og Bazaar.

Henrik Dam Thomsens baggrund er næsten entydigt i den klassiske musik – han er første cellist i DR Symfoniorkester, men han har f.eks. også komponeret musik til flere af Lars von Triers film.

Og sammen er de altså virkelig et godt match de to, som nok spiller vidtfavnende musik, men på et aldrig svigtende fundament af stilsikkerhed.

Jeg var selv begejstret for deres debutplade, og min begejstring blegner ikke, når jeg hører 2’eren, Gently, hvorpå musikken – som på 1’eren – nok er kammermusik i sin essens, men også beredvilligt har lånt af varietéen, cirkusmusikken og den mere sakrale del af meditations- og teatermusikken.

Musikken er, som titlen antyder, blid og mild, blød og varm. Men samtidig ikke uden kant. Og dét gør, at jeg oplever musikken som smuk og aldeles dragende. Hvor Anders Koppel tillader sig digressioner forbliver Henrik Dam Thomsen i sporet, og det gør spændingsfeltet de to imellem dybt fascinerende.

*****  /  Cowbell Music  /  40 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share