Walking Cliché Sextet: Micro-Nap

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

SeaJun Kwon er bassist og komponist, født i Sydkorea, men bosiddende i USA. Og Walking Cliché Sextet er hans sekstet, som – trods navnet – skaber en form for musik, som emmer af liv, nysgerrighed og innovativ kraft, alt andet end klichéer. Micro-Nap er sekstettens andet album – et album, der i åbenlys forlængelse af det første – bevidst opsøger og udvisker grænsen mellem den organiserede støj og det polyfoniske kaos. Med andre ord – Kwon og hans sekstet rapporterer fra avantgardens land – genoplader batterierne med en hurtig lur (?), der ikke giver lytteren hvile, men snarere højspændt tankemylder. Musikken består af ikke-lineære, brudte momenter. Lydlandskaber, der er intense, støjende og fulde af energi. Selv siger Kwon, at han med musikken ville afspejle følelsesmæssige frustrationer og larmende tomhed. Og dét lykkes ham, vurderer jeg – ud fra egne oplevelser af og med musikken. Heraf kan man også udlede, at musikken ikke er skabt for at please, men for at udforske og se, hvad bevidste og ubevidste tiltag giver af umiddelbare af- og indtryk.

****  /  Endectomorph Music  /  50 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share