Jiggs Whigham Copenhagen Trio: Jigg’s Back in Town

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den erfarne og anerkendte amerikanske jazztrombonist, Jiggs Whigham, har været et smut tilbage i byen – København. Her har han mødt to yngre, danske jazzmusikere – guitaristen Pelle von Bülow og kontrabassisten Matthias Petri. Og ud af mødet er kommet et album – Jigg’s Back in Town, hvorpå The Copenhagen Trio tager et dymanisk livtag med otte etablerede standards – heriblandt Isham Jones’ It Had to Be You, Jimmy McHughs I’m In the Mood for Love og George Gershwins Embraceable You.

Jiggs Whigham har i sit 79 år lange liv spillet med koryfæer som Glenn Miller, Count Basie, Dizzy Gillespie, Dexter Gordon og Lee Konitz, hvorfor han også har materialet inde under huden. At det er tilfældet, fornemmer man, når man hører Jigg’s Back in Town. Man hører en erfaren trombonist, der både er fortrolig med materialet og sit eget instrument. Men man hører også en kapelmester, der er favnende, nysgerrig og åben overfor ungdommens påhit og dynamik. Det er mest af alt dét – og selvfølgelig materialets holdbarhed – der gør trioens album så vitalt og levende. Ikke desto mindre aner jeg også et element af træthed i trombonen, og dét trækker oplevelsen ned.

***  /  Storyville Records  /  51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share