Morten Haugshøj Group & The Street Doctors: Double Up

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Morten Haugshøj er en habil, dansk jazzguitarist og –komponist – en musiker / komponist, der åbenlyst har udviklet sig både teknisk og kunstnerisk i løbet af de seneste år. Derfor er det også en glæde at lægge øren til hans nye (femte) album, Double Up, som han har indspillet med et skarpt hold af sidemen: Jesper Løvdal på tenorsax, Espen Laub von Liljenskjold på trommer, Simon Eskildsen på klaver og Thomas Sejthen på bas. Disse gadedoktorer giver helse til både sjæl og krop, når de energisk og vitalt folder sig ud i Haugshøjs nye, moderne bebop-kompositioner. Næsten samtlige numre (der er ni på LP’en, elleve på CD’en) har en energisk puls i sig – og de bedste af disse pulserende numre er efter min mening facetterede Pretence og Poco Loco. Personligt foretrækker jeg dog de mere melankolske ballader – numre som Db Harmonic Major Song og Ukraine – fordi der er en særegen ro i dem. Sidstnævnte er en sørgmodig hilsen og hyldest til befolkningen i krigshærgede Ukraine, så naturligt nok er der noget mørkt og vemodigt over det nummer, men også noget autentisk og afgørende.

****  /  Eget selskab  /  57 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share