Torben Westergaard: Jazz Brazil

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Man kan næsten ud af titlen vurdere, hvad det er for en slags musik, man møder på danske Torben Westergaards nye (18.) album. Det er naturligvis latinjazz eller rettere sagt: brasiliansk jazz med et nutidigt, delikat, dansk touch. Med sig i studiet har den etablerede, danske bassist haft et stjernehold af danske og brasilianske musikere: Hans Ulrik på sax, Helio Alves på klaver og rhodes, Jonas Johansen på trommer og som gæstemusiker, Rogério Boccato på slagtøj. Og det, de fem tilsammen har skabt, er smukt, præget af rutinens tyngde og af en åbenlys og aldeles levende sans for og kærlighed til latinjazzen. Westergaards kompositioner og arrangementer sidder lige i øjet og forløsningen og sammenspillet er altså virkelig top dollar. Især numre som Sambartido og Summer Song er bemærkelsesværdige, sanselige, smukke. Men alle numre er melodiske, harmoniske og alt andet end flade. Numrene er fra ende til anden raffinerede, facetterede, flotte – hvorfor man også kan håbe, at verdensscenen åbner sig stadig mere for Westergaard og hans suveræne slæng.

*****  /  Eget selskab  /  44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share