The Harry Bartlett Trio: Wildwood

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den canadiske jazzkomponist og –guitarist, Harry Bartlett, har med sin trio – der i øvrigt består af Caleb Klager på bas og synths og Harry Vetro på trommer – skabt et fint, nyt album, Wildwood. Musikken på albummet er original, signifikant, skrevet og arrangeret af Bartlett og forløst af trioen, som helt åbenlyst har haft en fælles idé om tone, stil og retning. Musikken er på en gang enkel og facetteret, simpel og detaljerig. Bartlett indikerer selv i det pressemateriale, der følger udgivelsen, at han i den kunstneriske proces har været inspireret af den isolerede, vilde og rå kyststrækning i delstaten British Columbia – i det vestlige Canada, mellem Washington State i syd og Alaska i nord. Og egentlig synes jeg, man kan høre netop dét i musikken – som dog også har raffinerede, urbane elementer i sig. Måske har Vancouvers / storbyens puls alligevel sneget sig ind hist og her – det tror jeg f.eks., den har i numre som Story Book Picture og Jellybean. Men når jeg hører solide numre som Burgess Fall og The Incident at Blood Bay, hører jeg vitterligt naturens vildskab. I den forstand er musikken som undfanget midt imellem det urbane og vilde, det kulturelle og naturlige. Bedst forekommer nummeret, Queen of Surrey, mig – det er et nummer, der læner sig ind i jazzrockens verden.

***  /  Avalon Records  /  36 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share