Schubert / Uchihashi / Kugel: Black Holes Are Hard to Find

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Denne tysk/japanske avantgardejazztrio er yderst bemærkelsesværdig. Eller rettere: dens musik er yderst bemærkelsesværdig. Udsendt på det ret nye, innovative, tyske label, Nemu Records, er musikken som et eklektisk, polystilistisk og abstrakt, tæt vævet tæppe af akustisk og elektronisk lyd smeltet sammen. Frank Paul Schubert (alt- og sopransaxofon), Kazuhisa Uchihashi (elektrisk guitar og elektronics) og Klaus Kugel (trommer og klokker) skaber landskaber, som var de landskabsarkitekter, og disse landskaber består af uigennemskuelige strukturer, af kaos, aggression og momentane heller af fred – heller, der snart lægges øde af altopslugende malstrømme. I momenter grænser musikken op til kammermusikken, men kun i momenter. I andre momenter synes dekonstruktion og ødelæggelse at være målet. Hvor meget, de tre musikere i studiet improviserer; hvor meget de på forhånd har komponeret; det er uklart – men deres indbyrdes musikforståelse er åbenlys. Selv om eller netop fordi malstrømmen hersker og får frit lejde.

***  /  Nemu Records  /  74 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share