Kenneth Knudsen & Ole Theill: Duo Duo

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Kenneth Knudsen er uomtvisteligt en af giganterne på den danske scene for jazz og elektronisk musik. Eller rettere sagt – han har trukket sig fra scenen. Men han hersker stadig, over sit eget hjemme-studie og en sjælden gang over andres studie. Og en sjælden gang udsender han så noget nyt. Nærværende album har været undervejs i flere år, i hvert fald i tanke og sind. Måske endda på papir. I foråret ’18 fandt han vej tilbage til det akustiske klaver, og da han godt tre år senere begyndte at føle sig sikker på, at noget var i kog i gryden, kontaktede han sin legekammerat gennem årtier, trommeslageren og percussionisten Ole Theill, og efter mange tilløb og prøver gik de to sammen ind i Sweet Silence Studiet for med lydmagikeren Flemming Rasmussens mellemkomst at indspille Duo Duo. Musikken på albummet er eksperimenterende, grænsende til avantgardistisk. Men i sig har den også en klar antydning (om dét ellers på papiret er muligt) af noget, der minder om melodilinjer. Kenneth Knudsen angiver veje, Ole Theill kridter asfalten i brudte felter. Og ud af det hele får vi andre en kompleks, kondenseret form for akustisk avantgardejazz, som drager. Selv føler jeg mig især draget af de to ”suiter” – At Home I og At Home II.

***  /  Stunt Records  /  37 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share