Peter Danstrup: World’s Twelve Worst Books

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

68-årige Peter Danstrup er etableret på den danske jazzscene – både som bassist, komponist og underviser. Han havde sin storhedstid som udøvende tilbage i 1970’erne og 80’erne (har blandt andet spillet med John Tchicai, Link Wray, Svend Asmussen, Pierre Dørge og Mikkel Nordsø) og var fra sidst i 1990’erne og frem til 2005 rektor for Rytmisk Musikkonservatorium i København. Men i de senere år er det som om, han har fået en revival / en anden ungdom, for nu skaber han konstant nyt, vinder priser herfor (han modtog eksempelvis to Danish Music Awards i 2012) og klør på og på. Med World’s Twelve Worst Books udsender han sit tredje album indenfor to år – det tredje i en trilogi, som påbegyndtes i 2021 med udsendelsen af de to album, Landene som forsvandt og Absolute Danstrup. Det nye, tredje album er inspireret af en passage i James Joyce’ roman, Ulysses, og rummer tolv originale kompositioner, der må beskrives som vidtfavnende og facetterede, momentvist komplekse jazzmusikstykker med strejf af kammermusik og impro / avantgarde. Nogle er instrumentale, andre vokale. Nogle let tilgængelige, andre aldeles vanskeligt tilgængelige. Med sig på albummet har Danstrup haft en varierende besætning, men centralt står Nina Baun (vokal), Anders Banke (sax og klarinet), Kasper Tranberg (trompet) og Ole Rømer (trommer). Og det univers de med Danstrup skaber er altså både ukonventionelt og stærkt. Man efterlades således ikke i tvivl om Danstrups kapacitet og udtryksbehov.

****  /  ILK Music  /  49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share