Linda Lee Thomas: Dreamride

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Holly Burke og Bill Runge er to af Canadas markante jazzkomponister. Førstnævnte fik for nogle år siden en alvorlig hjernerystelse, som længe forhindrede hende i at udfolde sig. Da hun endelig var ved at komme sig, ramte Corona-pandemien verdenssamfundet. Og nu, ”bundet” til sit hjem, kogte udtryksbehovet over, så hun begyndte at skrive små overskuelige vignetter / soloklaverstykker. Under pandemien sendte hun nogle udkast til disse til vennen, komponisten Bill Runge. Og sammen raffinerede de to vignetterne / klaverstykkerne – i visse tilfælde over mange, mange omgange. Da 20 af vignetterne / stykkerne var færdige, kontaktede de den af gode grunde etablerede, klassiske  pianist, Linda Lee Thomas, som i 50 år har været pianist i Vancouver Symphony Orchestra. Hun påtog sig opgaven at indspille de 20 stykker, og nu kan vi andre så, med albummet Dreamride – dels nyde Burke og Runges fine vignetter / klaverstykker, dels nyde Thomas’ sanseligt smukke solopræstation, som suverænt balancerer mellem den klassiske musik og jazzen. Smukkest er i min optik stykket, Amoroso, som er de to komponisters hilsen til tangoens store mester, Astor Piazzolla, og beviset på, at Linda Lee Thomas har en særlig flair for netop at spille tango. Dreamride er et flot, lyst og varmt album, som rummer fremragende momenter.

****  /  Eget selskab  /  49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share