Ned Ferm: Autumn’s DARLING

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den herboende, amerikanske jazzkomponist og –saxofonist med meget mere, Ned Ferm, er ikke for fastholdere. Han læner sig glad og gerne ind i andre genrer end jazzen, om end jazzen virker til at være fokus i hans kunstneriske virke. På sit nye album (hvorpå der medvirker en lang række, etablerede og dygtige, danske jazzmusikere foruden sangerinden Marie Fisker) læner han (og alle de andre) sig ind imod countrymusikken, det amerikanske midtvests dampende søde, meget enkle univers af country, folk og pop. Og nok så væsentligt – Ned Ferm har i produktionen tænkt på canadiske Daniel Lanois og dennes lyd (på eksempelvis Bob Dylans album, Oh Mercy). Den lyd har han formået at ”genskabe”. Ned Ferm har imidlertid ikke bare produceret selv. Han har også skrevet broderparten af sangene og melodierne, og generelt fremstår det hele – teksterne og musikstykkerne – som lette og løfterige, selv om der også hist og pist undervejs er indskrevet lidt gråvejr og mareridt. Ned Ferm synger selv (til tider med Marie Fisker på kor) – og selv om han åbenlyst ikke er skolet som sanger, så er der en personlig nerve i hans vokale indsats, og dét er ære værd. Lige som det er ære værd, at han f.eks. har skrevet en tekst til kompositionen, Levon, der oprindeligt er skrevet af nu afdøde Nicolai Munch-Hansen. Netop Levon er – sammen med Tonight – mit favoritnummer på Autumn’s DARLING.

****  /  Stunt Records  /  45 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share