Falkner Evans: Through the Lens

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den amerikanske jazzpianist, Falkner Evans, oplevede noget frygteligt for nogle få år siden: Hans kone gennem mange år begik selvmord. Før da havde han ofte improviseret ved klaveret i deres fælles hjem, og hun havde næsten lige så ofte hæftet sig ved musikken og spurgt: Hvad er det? Svaret havde været: noget improviseret. Hvorefter hun havde sagt: Skulle du ikke gå i studiet og indspillet det? Evans havde svaret: Jo, en dag, men jeg er ikke klar endnu. Med konens selvmord flyttede mange brikker sig imidlertid (helt naturligt) i Evans’ liv. Pludselig var han klar til at gå i studiet som solist og improvisere. Og nu, med udgivelsen af Through the Lens, har vi andre så adgang til at høre den eminente klaverbokser som soloimproviserende. Albummet rummer nemlig fem soloimprovisationer, i alt 46 minutters klavermusik af søgende, prøvende, melodisk og lettere vemodig karakter. På sin vis kan man sige, at det er improvisationer uden filter, nøgen og blottet musik, der eminent er blevet indfanget af Michael Marciano, der har siddet bag lydpulten. Til Evans’ egen overraskelse var han ikke nervøs, da han gik i studiet. Måske derfor er musikken blevet så gribende smuk, så dybfølt.

****  /  Consolidated Artists Productions  /  46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share