Organic Organ Trio: Powerplay

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den svenske orgeljazztrio, Organic Organ Trio, består af Victor Rydström på guitar, Simon Jonsson på hammondorgel og Oskar Cederblad på trommer. Og den musik trioen spiller, som nok er original, lægger sig helt i forlængelse af ”orgeljazz-traditionen”, idet den nok er moderne og netop original, men finder inspiration i fortidens vibes og grooves. Musikken synker det ene øjeblik ned i en blues, skøjter det næste op på en bølge af energi. Og i begge tilfælde er det fint. For de tre svenskere har både teknik og kunstnerisk pondus til at håndtere det ene og det andet. Men personligt foretrækker jeg de mere energiske passager – eksempelvis et nummer som Sex, Drugs and Rock’n’Roll, der (som titlen antyder) er lige på og hårdt, og – kan jeg tilføje – godt afbalanceret de tre musikere og deres instrumenter imellem. I andre passager/numre oplever jeg, at de tre musikere (bevidst eller ubevidst) stræber efter noget pænt og konventionelt, og der er jeg altså mere til den fanden-i-voldske tilgang, den rå og uforfalskede energi. Dog er der én undtagelse på albummet – nummeret, Marklandsgatan, som er en umådelig smuk ballade, der er som rundet af den melankolske del af den svenske visetradition. Den er mit foretrukne nummer på et ellers meget vellykket album.

****  /  Prophone Records  /  52 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share